Отворено ново паркиралиште „Бежанијска коса“

30.05.2024.

ЈКП „Паркинг сервис“ је данас пустило у рад паркиралиште „Бежанијска коса“ капацитета 85 паркинг места. Паркиралиште се налази у непосредној близини пијаце и недалеко од главног улаза у Ново бежанијско гробље.

„Паркинг сервис“ је на раскрсници улица Др Хуга Клајна и Исмета Мујезиновића, на површини од 3.595 квадратних метара, изградио паркиралиште „Бежанијска коса“.  Улаз, односно излаз возила са паркиралишта одвијаће се преко једне улазне, односно једне излазне саобраћајнице из улице Исмета Мујезиновића.

Цена првог започетог сата паркирања на паркиралишту „Бежанијска коса“ је 50 динара, а сваког следећег 100 динара. Корисницима је понуђена опција плаћања дневне карте у износу од 1.000 динара, као и две врсте месечних претплата – ноћна која кошта 3.000 динара и целодневна по цени од 10.000 динара. Возачима је омогућено плаћање на две наплатне станице, позициониране у близини пешачког коридора и наткривене надстрешницом, као и на благајни, припејд картицом или путем мобилне апликације „Паркинг сервис“. Од укупног броја од 85 паркинг места, 4 паркинг места намењена су за паркирање возила особа са инвалидитетом,  док су 2 паркинг места предвиђена за постављање електро-пуњача за пуњење електричних возила.

„Паркинг сервис“ је на паркиралишту „Бежанијска коса“ омогућио бесплатно паркирање првих 15 минута, што ће највише одговарати посетиоцима оближњих објеката.