Отворено посебно паркиралиште „Милан Гале Мушкатировић"

16.04.2009.

ЈКП „Паркинг сервис" је данас пустио у рад Посебно паркиралиште „Милан Гале Мушкатировић", у склопу истоименог спортско-рекреативног центра. Званичном пуштању у рад новог паркинга присуствовао је Бобан Ковачевић, генерални директор ЈКП „Паркинг сервис".

- Београд је данас добио нових 315 паркинг места, чиме је решен проблем паркирања у делу града који је омиљен рекреативни простор. Поред тога, овај паркинг је значајан допринос успешном организовању важних предстојећих спортских догађања, која ће овај спортски центар изложити великој пажњи спортске јавности – изјавио је Бобан Ковачевић.

Новоотворени паркинг броји 306 паркинг места за путничка возила и 9 места за аутобусе, а располаже са по једном улазном и излазном рампом за аутомобиле и аутобусе. Паркинг је почео са пробним радом у понедељак, 13. априла, а са системом редовне наплате у среду 15. априла 2009. године. Опрема за управљање и контролу паркиралишта „Милан Гале Мушкатировић'' спада у ранг најсавременије и омогућава додатни комфор корисницима.

Новоформирани паркинг простор у оквиру СРЦ „Милан Гале Мушкатировић" имаће многоструке ефекте у остваривању комуналног реда у овом делу Београда на Дунавском кеју, који све више добија на атрактивности због одржавања предстојећег АТП турнира „Сербиан Опен“ и Универзијаде. Бициклистичка стаза и шеталиште користиће се у својој правој намени, а станари околних стамбених блокова поново ће имати своја паркиралишта на располагању. Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда инвестирала је изградњу паркиралишта, радове је изводило ЈКП „Београд пут“, а ЈКП „Паркинг сервис'' поверена је контрола и наплата паркирања на новоотвореном паркингу.

Цена паркирања по започетом сату за путничка возила износи 40,00 динара, а за аутобусе 80,00 динара. Месечна 24-часовна претплата износи 5.500,00 динара, док за ноћни вид претплате (17.00-08.00 сати, викендом и за време празника), треба издвојити 1.765,00 динара. Сви заинтересовани потребне информације могу да добију путем телефона Инфо медија центра „Паркинг сервис", 303-5-400, на е-маил info@parking-servis.co.rs или лично у Ул. краљице Марије бр.7.