● „Паркинг сервис“ донирао медицинску опрему београдским породилиштима

07.04.2023.

На Светски дан здравља, ЈKП „Паркинг сервис“, у склопу акције „Беби паркинг место“, донирало је медицинска средства, купљена новцем од плаћања паркирања на 24 „беби“ паркинг места, посебно обележена испред четири београдска породилишта, која се налазе у зонском систему паркирања.

Министарка здравља проф. др Даница Грујичић нагласила је да је акција „Беби паркинг место“ лепа акција једне друштвено-одговорне фирме као што је „Паркинг сервис“, која је део своје зараде издвојила за београдска породилишта. Она је захвалила на томе и саветовала и другим предузећима да се угледају на „Паркинг серевис“.

Директор „Паркинг сервиса“ Андрија Чупковић рекао је да је акција „Беби паркинг место“ покренута 2017. године, с циљем да на виши ниво подигне квалитет пружања услуга београдских породилишта.

  • Поносни смо на ову акцију. Знамо да је ово што донирамо мало у односу на оно што држава улаже у здравство, али очекујемо да се и други укључе у овакве акције. Наша деца су нам најважнија и зато апелујемо на возаче да паркирају управо на овим беби паркинг местима, јер тако помажу породилиштима. Такође их позивамо да паркирају и на ђачким паркинг местима, са којих, у оквиру наше друге акције, сакупљамо новац и донирамо наставну опрему основним школама – рекао је Чупковић.

Проф. др Жељко Миковић, директор Гинеколошко-акушерске клинике „Народни фронт“,  рекао је да ово породилиште сваке године од „Паркинг сервиса“ на поклон добија нешто што му је неопходно, а ове године то је сонда за ултразвучни апарат, која ће се користити код високоризичних трудноћа.

Проф. др Петар Сворцан, в.д. директора КБЦ „Звездара", захвалио је на донацији 2 медицинска аспиратора и инфузионе волуметријске пумпе и рекао  да ће опрема олакшати рад њиховом особљу.  

Проф. др Александар Стефановић, директор Клинике за гинекологију и акушерство УКЦС, рекао је да опрема брзо застарева и пропада и да су због тога овакве акције  преко потребне.

  • Ове године смо се одлучили за кревете и нахткасне, које ће користити породиље, како би побољшали квалитет њиховог лечења и комфор док леже у болници – рекао је Стефановић.

Управник Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ „Земун“ примаријус др Томислав Стефановић захвалио је на донацији вакуум аспиратора и 2 медицинске (ЛЕД) лампе на стативу и изразио наду да ће ова акција још дуго трајати.

„Паркинг сервис“ сваке године анкетира породилишта, обухваћена овом сада већ традиционалном акцијом, о њиховим потребама и набавља опрему која им је неопходна.

На Јутјуб каналу „Паркинг сервиса“ можете погледати видео прилог са свечаног уручења донације.