„Паркинг сервис“ послује по стандарду ISO/IEC 27001:2013

19.10.2020.

JКП „Паркинг сервис“ Београд успешно је завршило сертификациону проверу пословања по стандарду ISO/IEC 27001:2013, Систем менаџмента заштите и безбедности информација.

Поштовањем принципа овог стандарда, Предузеће пружа уверење да се према информацијама поступа одговорно и да се оне користе и дистрибуирају професионално и сигурно.

Испуњење захтева овог међународног стандарда обезбеђује смањење ризика од оштећења и губитка информација, а такође и ствара веће поверење корисника, запослених, сарадника, институција и свих заинтересованих страна, због знања да су њихови подаци безбедни. Примена овог стандарда гарантује и постојање одговорности за безбедност информација од стране свих и на свим нивоима у организацији.

Водећа светска организација за контролисање, верификацију, испитивање и сертификацију SGS спровела је сертификациону проверу у ЈКП „Паркинг сервис“. По спровођењу провере констатовано је да су у овом предузећу сви захтеви стандарда испуњени и да нема ни малих ни великих неусаглашености.

Послујући у складу са стандардом ISO/IEC 27001:2013, „Паркинг сервис“ непрестано ради на побољшању Система менаџмента безбедношћу информација, утврђивању ризика и циљева, као и мера за отклањање уочених неусаглашености.

„Паркинг сервис“ посебну пажњу поклања подизању свести запослених о значају безбедности информација и то кроз обуку, стручна усавршавања и квалитетно и благовремено информисање.