Почели припремни радови на уградњи сензора на општини Стари град

01.07.2021.

ЈКП „Паркинг сервис“, у сарадњи са Скупштином града Београда и ГО Стари град, данас започиње радове прве фазе на успостављању Система обавештавања возача на уличној мрежи о слободним капацитетима паркинг места. Улична мрежа, на којој је предвиђена уградња сензора на делу општине Стари град, оивичена је улицама Цара Душана, Француска, Васе Чарапића (Васина), Студентски трг, Узун Миркова и Пјарона де Мондезира (бивша Тадеуша Кошћушка).

Циљ предстојећих радова прве фазе је да се доведе струја до табли обавештења, које пружају информације о броју слободних паркинг места у улици. Подземно довођење сталног напајања струјом трајаће до 23. јула 2021. године. Радови ове фазе изводе се на основу добијених решења надлежних органа и институција – Електродистрибуције Београд, Секретаријата за саобраћај Града Београда и ЈП „Путеви Београда“. Након завршених активности на довођењу струје, све се враћа у претходно и исправно стање.

Друга фаза, чији је почетак предвиђен за 27. јул и требало би да траје до 9. августа 2021. године, подразумева постављање опреме на улици – табле обавештења, дата колектори, релеји и паркинг сензори. О почетку радова друге фазе станари улица биће благовремено обавештени путем плаката на улазним вратима зграда, односно путем флајера, који ће бити постављени испод брисача паркираних аутомобила.

По завршетку обе фазе радова на овом делу подручја општине Стари град биће уграђено укупно 1.829 паркинг сензора, а на 44 локације на почетку улица биће постављено 85 инфо табли.

ЈКП „Паркинг сервис“ се унапред захваљује станарима на разумевању током извођења предвиђених радова.