Почело издавање ППК за новопроширену зону на Врачару

15.10.2009.

ЈКП „Паркинг сервис" позива станаре, правна лица и предузетнике , који имају пријављено пребивалиште на подручју града у коме ће се од 19. октобра примењивати зонски систем паркирања, да од данас набаве повлашћене паркинг карте.

Жута и зелена зона (односно 2. и 3. зона) паркирања биће проширене на део града оивичен улицама Бранка Крсмановића, Милешевском, Цара Николаја II, Макензијевом, Књегиње Зорке и Булеваром краља Александра. Повлашћене паркинг карте за новопроширене зоне издају се у Служби паркинг контроле у Улици Старине Новака број 22, радним даном од 07.00 до 21.00 часа и суботом од 07.00 до 14.00 часова.

Право на повлашћену паркинг карту (ППК) имају станари, станари особе са инвалидитетом, као и правна лица и предузетници који имају седиште у улицама проширених зона за паркирање.

Особама са инвалидитетом издаје се бесплатна ППК, уз доношење на увид потврде Секретаријата за социјалну и дечју заштиту и борачку управу, саобраћајне дозволе и личне карте.

Цена месечне повлашћене паркинг карте за станаре износи 457 динара, док је за станаре особе са инвалидитетом она бесплатна. Приватна лица и предузетници за ППК треба месечно да издвоје 4.941 динар за жуту, односно 3.285 динара за зелену зону.

Власнику повлашћене карте за паркирање, омогућено је паркирање возила без временског ограничења на првом слободном паркинг месту, али у временском периоду за који је ППК издата. Важно је напоменути да ППК, које су издате за жуту и за зелену зону на Врачару, не важе у жутој и у зеленој зони у осталим деловима града, као и обрнуто.

Сви заинтересовани додатне информације могу да добију путем телефона Инфо медиа центра „Паркинг сервиса'', 30-35-400, или лично, у Служби паркинг контроле Ул. Старине Новака бр. 22.