Почело обележавање и у Зеленој зони

29.06.2005.

ЈКП „Паркинг сервис" је током протеклих месец дана обележио места у 20 улица центра града, у којима се обавља наплата и контрола паркирања.

У циљу лакшег и прегледнијег паркирања у „кругу двојке", ЈКП „Паркинг сервис" је увео новину у означавању хоризонталном сигнализацијом. Поред досадашњег бело исцртаног паркинг простора, које уједно показује и правилан начин паркирања, паркинг места су обележена и одговарајућом бојом зоне за паркирање, како би корисник увек могао да зна у којој зони је паркирао своје возило.

До сада је на овај начин највише означено паркинг места у првој (црвеној) зони и то: део Обилићевог венца, Топличин венац, Трг Николе Пашића и део Студентског трга, као и улице Царице Милице, Маршала Бирјузова, Призренска, Косовска, део Дечанске, Влајковићева, Емилијана Јоксимовића, Скадарске, Браће Југовића, Добрачина, Змај Јовина, Симина и Вишњићева.

У трећој (зеленој) зони, најпре су означена паркинг места у Хиландарској и Светогорској улици.

После завршетка исцртавања паркинг простора у бело, за које је задужено ЈП „Београд пут", ЈКП „Паркинг сервис" ће наставити обеЛежавање места у боји и у осталим улицама све три зоне.