Почетак рада паркиралишта Центар „Сава"

14.08.2006.

ЈКП „Паркинг сервис" обавештава кориснике својих услуга да ће у среду, 16. августа 2006, почети са радом реконструисани паркинг код Центра „Сава"на Новом Београду.

На основу уговора ЈКП „Паркинг сервис" са ЈП Центар „Сава" о управљању паркиралиштем у Улици Милентија Поповића, а у функцији контроле и наплате паркирања извршени су радови на формирању паркиралишта.

Реконструисани паркинг је капацитета 410 паркинг места, од којих је 55 предвиђено за резервације. Постављена је аутоматика и имплементирана савремена опрема за аутоматску контролу, која је идентична опреми у гаражи „Пионирски парк". Цена паркирања по започетом сату ће бити 40 динара. Паркинг располаже са по 3 улазне и излазне рампе. По две рампе су из Улице Милентија Поповића, а по једна из Булевара Арсенија Чарнојевића.

Паркинг је у потпуности комерцијалан, што значи да сви корисници имају обавезу плаћања. Закупци пословног простора Центра „Сава" једини имају право на коришћење једне паркинг карте за доставна возила, која је у режиму бесплатног коришћења паркиралишта од 00 до 09 сати радним даном и суботом, као и недељом од 00 до понедељка у 09 сати. Остало време које ова возила буду проводила на паркингу обрачунаваће се по започетом сату.

Закупци пословног простора Центра „Сава", тј. физичка и правна лица, имају могућност претплате на паркиралишту дефинисану за несметано коришћење паркинга на месечном нивоу на резервисаним и нерезервисаним местима. Тако је максималан број места у режиму претплате која ова лица могу да добију 5 места, а месечна претплата по возилу креће се од 4.500 до 7.500 динара за физичка лица, а од 5.500 до 10.000 динара за правна лица, у зависности да ли је у питању претплата на првом слободном паркинг месту или је у питању резервисано место обезбеђено стубићем на обарање.

Иста варијанта претплате постоји и за трећа лица, односно за оне који нису корисници пословног простора Центра „Сава", али по цени од 7.500 до 10.000 динара за физичка лица, док за правна лица цена износи од 10.000 до 12.000 динара.

Молбе за претплату на паркингу испред конгресног Центра „Сава" подносе се у Инфо центру ЈКП „Паркинг сервис", у Улици краљице Марије број 7 или путем телефона 3035 400, сваког радног дана и суботом од 07 до 21.30 сати. Такође, у Инфо центру се могу добити и све детаљније информације везане за новонастали режим контроле и наплате на већ поменутом паркингу.