Подршка особама са хендикепом

01.12.2006.

Поводом 3. децембра, Међународног дана особа са хендикепом, ЈКП „Паркинг сервис" најавио је да ће са „Креативно едукативним центром за ментално недовољно развијене особе" (КЕЦ МНРО), реализовати пројекат ангажовања једног дела штићеника овог центра на пословима у гаражама и да ће убудуће подржати све иницијативе и законске прописе који се односе на запошљавање особа са инвалидитетом.

За предстојеће новогодишње празнике ЈКП „Паркинг сервис" ће, такође, купити честитке које израђују деца из „Удружења Србије за помоћ особама са аутизмом".

ЈКП„Паркинг сервис" је активно учествовао у два пројекта„ "И ми бисмо да паркирамо", које спроводе Удружење параплегичара и квадриплегичара „Дунав" и НВО „Живети усправно", са циљем да се укаже посебна пажња на паркинг места која су намењена овој категорији корисника, као и да се повећа укупан број оваквих места. Тако је током ове године обезбеђено око 80 додатних места са особе са инвалидитетом у центру града, а наредне године очекује се да буде обезбеђено још 75 места.

У сарадњи са комуналном инспекцијом и саобраћајном полицијом, ЈКП„Паркинг сервис" је од данас поново интензивирао контролу паркинг места за особе са инвалидитетом, како би паркиралишта заштитио од несавестних возача и указао на потребу поштовања основних саобраћајних прописа.