Популарност све већа

10.11.2008.

Завршен је први део овогодишње акције „Ђаци Вас моле - успорите поред школе“, који је трајао од 1. октобра до 6. новембра. ЈКП „Паркинг сервис“, у сарадњи са саобраћајном полицијом, обишао је 45 приградских школа. У овом делу акције флуоросцентним прслуцима се обрадовало 3800 ђака првака.

Општи утисак учитеља ђака првака је изузетно добар. Сви до једнога истичу да се до сада нису сусретали са оваквим видом едукације деце, то јест да кроз скеч и игру ђаци прваци добијају прва знања о саобраћају.

Колеге нам се хвале да смо у школама постали „толико популарни да добијамо поздраве не само од деце, већ од свих - домара, теткица, учитеља...“.

Такође, морамо издвојити и велику помоћ и подршку одељења саобраћајне полиције у приградским општинама које смо посетили. Поред својих редовних активности, којих верујемо имају и превише, без обзира на радно време, свесрдно су помагали нашој акцији. Потпуно разумљиво. Имали смо заједнички мотив и циљ – безбедност деце у саобраћају!

Почетком другог полугодишта школске 2008/2009. године настављамо акцију. Обилазимо централне београдске општине и око 90 основних школа. Молимо ђаке прваке, којих у овим школама има око 11.000, да буду стрпљиви. Стићи ћемо и до њих!