Посебна брига о инвалидима

03.12.2007.

ЈКП „Паркинг сервис" је данас, на Међународни дан особа са инвалидитетом, у гаражи „Зелени венац" пустио у рад лифт којим ће возачима са инвалидитетом омогућити приступ паркинг местима у овој гаражи. Тим поводом, Живорад Анђелковић, генерални директор „Паркинг сервиса", Ђорђе Бобић, главни архитекта Београда, представници Савеза дистрофичара Србије, Савеза параплегичара и квадриплегичара Србије, Савеза за церебралну парализу Србије и Удружења параплегичара и квадриплегичара "Дунав" у гаражи Зелени Венац представили су новинарима овај и следеће заједничке пројекте.

Данас, поводом Међународног дана особа са инвалидитетом, контролори ЈКП „Паркинг сервис" делили су београдским возачима летке којима је ово предузеће је подсетило возаче да особе са инвалидитетом имају своја права на посебан паркинг у свим зонама, али и их је исто тако и упозорило на последице непоштовања права ових особа и казне које у тим случајевима наплаћује општинска комунална инспекција.

Претходне недеље ЈКП „Паркинг сервис" је, у сарадњи са општинским комуналним инспекцијама обављао појачану контролу паркинг места предвиђених за особе са инвалидитетом. Од укупно 265 возила која су, прошле недеље, по налогу комуналних инспекција општина Стари град, Савски венац, Палилула, Врачар, Звездара и Нови Београд, уклоњена због непрописног паркирања, чак 144 возила уклоњена су са места резервисаних за лица са инвалидитетом.