Продужено важење повлашћених паркинг карата станарима Косовске улице

18.08.2017.

У Косовској улици биће одржана манифестација „Базар књига“, због које ће део улице бити затворен за саобраћај и паркирање. Корисници паркирања у Косовској улици ће током трајања манифестације бити ускраћени за 73 паркинг места, на којима ће бити постављени штандови за продају књига. ЈКП „Паркинг сервис“ ће свим станарима ове улице који користе повлашћене паркинг карте, продужити њихово важење.

Како би омогућио што боље услове за паркирање, током привременог смањења броја паркинг места, ЈКП „Паркинг сервис“ ће корисницима услуге повлашћеног паркирања, који станују у Косовској улици, бесплатно продужити период важења повлашћене паркинг карте на још два месеца, након истека важеће месечне карте.

Станари Косовске улице, који су већ купили претплатне карте за црвену зону, не треба да долазе у пословнице Предузећа, већ ће им ова услуга бити аутоматски продужена.

Корисницима повлашћених претплатних карата ће као и до сада бити омогућено да своја возила паркирају на првом слободном месту у оквиру зона у којима им оне важе. Подсећамо све станаре, који ову услугу користе за црвену зону, да у случају недостатка паркинг места у својој зони, могу своја возила паркирати и у појединим деловима жуте зоне. „Паркинг сервис“ Београд омогућио је станарима са адресом пребивалишта у улицама које припадају црвеној зони, да са својом повлашћеном паркинг картом паркирају и на подручју дела жуте зоне односно у тзв. подзонама 2.0. и 2.0.1.

„Паркинг сервис“ је недавно увео и нову услугу куповине повлашћене паркинг карте електронским путем. Станари и правна лица, који испуњавају услове за добијање месечне повлашћене паркинг карте (ППК) у оквиру зонског система паркирања, имају могућност да је добију и продуже, без доласка у пословнице „Паркинг сервиса“.