Проширење зона на Врачару

08.10.2009.

ЈКП „Паркинг сервис" од понедељка, 19. октобра 2009. године, уводи контролу паркирања на територији општине Врачар по систему зонског паркирања.

Жута и зелена зона (односно 2. и 3. зона) биће проширене на део града оивичен улицама Бранка Крсмановића, Милешевском, Цара Николаја ИИ, Макензијевом, Књегиње Зорке и Булеваром краља Александра. Максимално дозвољено паркирање у жутој зони је 120 минута, а у зеленој зони 180 минута. Наплата и контрола паркирања обавља се сваког радног дана од 07.00 до 21.00 час и суботом од 07.00 до 14.00 часова.

Право на повлашћену паркинг карту (ППК) имају станари, станари особе са инвалидитетом, као и правна лица и предузетници који имају седиште у улицама проширених зона за паркирање.

Продаја ППК за новопроширене зоне почиње у четвртак, 15. октобра 2009. године, у Служби паркинг контроле у Ул. Старине Новака бр. 22, радним даном од 07.00 до 21.00 часа и суботом од 07.00 до 14.00 часова.

Особама са инвалидитетом издаје се бесплатна ППК, уз доношење на увид потврде Секретаријата за социјалну и дечју заштиту и борачку управу, саобраћајне дозволе и личне карте.

Власнику повлашћене карте за паркирање, омогућено је паркирање возила без временског ограничења на првом слободном паркинг месту, тј. неограничено, али у временском периоду за који је ППК издата. Важно је напоменути да ППК, које су издате за жуту и за зелену зону на Врачару, не важе у жутој и у зеленој зони у осталим деловима града, као и обрнуто.

Сви заинтересовани додатне информације могу да добију путем телефона Инфо медиа центра „Паркинг сервиса", 303-5-400, или лично у Служби паркинг контроле Ул. Старине Новака бр. 22.

[separator top="30"]

Списак улица које припадају проширеним зонама на Врачару:

Жута зона: Патријарха Гаврила, Мутапова, Хаџи-Ђерина, Хаџи-Проданова, Кичевска, Крунска, Коче Капетана, Баба Вишњина, Његошева, Курсулина, Молерова, Новопазарска, Цара Николаја ИИ, Бул.к.Александра, Вишка, Невесињска, Ивана Ђаје и Ивана-Ђаје-пролаз.

Зелена зона: Голсвордијева, Трнска, Трнска-пролаз, Млатишумина, Синђелићева, Милешевска, Нишка, Пожаревачка, Средачка, Љубостињска, Тополска, Новопазарска, Цара Николаја ИИ, Бул.к.Александра, Лозничка, Чучук Станина, Кнеза Иве од Семберије, Бојанска, Старца Вујадина, Кајмакчаланска, Макензијева, Кичевска, Борисава Пекића, Мутапова, Соколска, Мачванска, Каленићева, Тамнавска, Сјеничка, Граничарска, Хаџи-Рувимова, Томаша Јежа, Максима Горког, Петроградска, Војводе Драгомира, Радослава Грујића, Војводе Шупљикца, Ватрослава Јагића, Подрињска, Војводе Петка, Гајева, Бранка Крсмановића и Хаџи-Ђерина.