Прслуци ђацима Младеновца, Лазаревца и Сурчина

24.03.2008.

У оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе" представници ЈКП „Паркинг сервис" поделиће ове недеље заштитне прслуке и образовне пакете „Десет правила који живот значе" најмлађим основцима у двадесет четири основне школе општина Младеновац, Лазаревац и Сурчин.

Овај едукативно-забавни програм има за циљ да припреми ђаке приградских школа да буду успешни учесници у саобраћају.

У току протекле недеље, од 17. до 21. марта, прваци 17 основних школа општина Обреновац, Гроцка и Барајево, добили су своје заштитне прслуке, сликовнице, бојанке, налепнице и ДВД, на тему саобраћајних правила и заштите у саобраћају. Овим едукативним пакетима обрадовало се 1.800 ђака првака.

Током првог дела акције, у септембру, октобру и новембру 2007. године, преко 11.000 београдских основаца савладало је основна правила понашања у саобраћају. Да би возачима скренули пажњу на себе и подсетили их да „успоре поред школе", ови прваци на путу од куће до школе и од школе до куће носе своје флуоресцентне заштитне прслуке.

За потребе акције дечји хор „Чаролија" снимио је песму „Чувајте нам ђаке", која је постала велики хит.

На манифестацији „Ноћ рекламождера" ова акција је проглашена најбољом нон-профит акцијом у Србији за 2007. годину.

Огромном успеху акције у великој мери је допринела и изузетна подршка медија, који су од самог почетка схватили значај кампање и укључили се у њено промовисање.

Жеља ЈКП „Паркинг сервис" је да брига о најмлађима пређе у свакодневну навику, а ношење заштитних прслука постане обичај који ће усвојити и генерације учесника у саобраћају које тек стасавају.