Радови на обележавању паркинг места и бројева по зонама приводе се крају

27.08.2005.

У циљу лакшег и прегледнијег паркирања у „кругу двојке", ЈКП „Паркинг сервис" је увео новину у означавању хоризонталном сигнализацијом. Поред досадашњег бело исцртаног паркинг простора, паркинг места су обележена и одговарајућом бојом зоне за паркирање, како би корисник увек могао да зна у којој зони је паркирао своје возило.

До сада је на овај начин у првој (цвеној) зони обележено 20 улица са 895 паркинг места, у другој (жутој) зони 39 улица са 2023 паркинг места и у трећој (зеленој) зони 32 улице са 2100 паркинг места.

Тренутно се, када дозволе временске прилике, изводе радови на Топличином венцу и Савском тргу (припадају другој зони) и у улицама Светозара Марковића и Краља Милана (припадају трећој зони).

На обележавање паркинг места у одговарајућој боји зоне чека још 18 улица са укупно 1811 паркинг места и то: Цетињска и Андрићев венац - прва зона, Мирочка, Булевар краља Александра, Задарска, Господар Јевремова, Рајићева, Зелени венац и Ломина - друга зона, и Југ Богданова, Фрушкогорска, Косанчићев венац, Велике степенице, Страхињића Бана, Господар Јевремова, Палмотићева, Београдска и Ђуре Салаја - трећа зона.

После завршетка радова и асфалтирања у одређеним улицама, као и исцртавања паркинг простора у бело (за које је задужено ЈП „Београд пут"), ЈКП „Паркинг сервис" ће наставити обележавање места и у преосталим улицама све три зоне.