Савладали вештину паркирања

10.05.2008.

Одржавањем обуке за последњу групу од 20 полазника и извлачењем добитника главне награде данас је на паркиралишту ЈКП „Паркинг сервис“ на Славији завршена акција „Школа паркирања“, коју је током претходних месец дана организовало ово јавно комунално предузеће.

Главну награду „Школе паркирања“, бесплатну обуку за возаче „Б" категорије у Центру за обуку возача „Паркинг сервис“, добио је Ненад Добросављевић. Сви који су похађали Школу имају дозволу „Б" категорије, тако да ће Ненад Добросављевић, како каже, „освојену награду поклонити неком другом".

- Иако сам из Миријева дошао сам на паркиралиште ЈКП „Паркинг сервис" на Славији, како бих увежбао вештину паркирања. У Београду није лако паркирати, због честе гужве у саобраћају, а и недовољног броја паркинг места за све већи број аутомобила. Зато ми је драго да је ЈКП „Паркинг сервис" овако успешно организовало ову акцију, која ми је помогла да сада много успешније паркирам, рекао нам је Ненад Добросављевић добитник награде.

Циљ школе био је да се на паркиралишту ЈКП „Паркинг сервис“, које је суботама претварано у полигон Центра за обуку возача „Паркинг сервис“, Београђани и Београђанке бесплатно увежбају и усаврше технику паркирања возила. За учешће у Школи су, путем инфо телефона Медиа центра, могли да се пријаве грађани који имају возачку дозволу „Б" категорије, а сматрају да им је потребна додатна обука за паркирање.

Ивана, графички дизајнер, која је сваког викенда долазила на Славију, како би уз инструкторе Центра за обуку возача „Паркинг сервис", како каже, „коначно савладали паркирање".

- Иако имам возачку дозволу, највећи проблем ми је паркирање. Ових неколико субота сам, уз помоћ врло способних инструктора ауто школе „Паркинг сервис", научила да паркирам. Срећна сам што више нећу при паркирању гребати свог малог мезимца. Иако сам из света маркетинга, ова акција је једна од најбољих и најкориснијих, рекла нам Ивана.

Школу паркирања „Паркинг сервис“ је од 12. априла до данас, похађало 95 полазника, који су желели да усаврше вештину паркирања, а међу њима је било и оних који су одавно положили возачки испит, а после тога дуго нису возили. Сви учесници школе добили су на поклон флуоресцентне прслуке за возаче.