Старе паркинг карте за особе са инвалидитетом важе до 31. марта

24.02.2014.

Рок за издавање паркинг карата за бесплатно коришћење посебно обележених паркинг места особама са инвалидитетом за 2014. годину продужен је до 31.марта, до када ће важити старе налепнице. Нове налепнице се издају на основу нових Решења, добијених од стране Секретаријата за социјалну заштиту, и подношењем на увид саобраћајне дозволе, личне карте, уз приложену једну фотографију.

С обзиром на то да је ове године издато 559 налепница, а у 2013. години више од 2000, продужавајући рок излазимо у сусрет особама с инвалидитетом, како би нову налепницу могли да обезбеде сви који на то имају право.

Корисници могу да преузму налепнице за 2014. годину сваког радног дана од 07 до 21 час и суботом од 07 до 14:15 часова на шалтерима „Паркинг сервиса" у улицама Краљице Марије 7, Милешевској 51 и Старине Новака 22.

Подсећамо да уз ову налепницу, особе са инвалидитетом имају право на 3 сата бесплатног паркирања на посебно обележеним местима у свим гаражама, фаст парковима и на посебним паркиралиштима.

На паркиралиштима "Паркинг 42" и "Ада Циганлија", на којима се паркирање плаћа једнократно, за кориснике налепнице бесплатно. На паркиралишту "ВМА" паркирање возила особа са инвалидитетом бесплатно је првих 8 часова, по списку "ВМА". У зонираним деловима града, где је око 300 места посебно означено за паркирање возила особа са инвалидитетом, услуга паркирања са налепницом је бесплатна и неограничена.

Апелујемо на све који имају на то право да на шалтерима „Паркинг сервиса" што пре поднесу неопходну документацију за издавање паркинг карте за особе са инвалидитетом, како би избегли непотребне гужве и евентуалне непријатности, имајући у виду да важност актуелне налепнице неће бити продужавана после 31. марта.