Стари град, Барајево, па Раковица

29.09.2009.

Овогодишњи ђаци прваци београдских основних школа ће од четвртка, 1. октобра, у склопу акције „Ђаци вас моле – успорите поред школе” почети да уче основна правила понашања у саобраћају.

Саобраћајни полицајац и аниматор ЈКП „Паркинг сервис“ покушаће да, кроз четрдесетоминутну позоришну представу, малишанима објасне основна саобраћајна правила, како би њихов долазак и одлазак из школе био што безбеднији.

Свих 15.715 ђака првака, колико их је ове године кренуло у београдске основне школе, добиће осим основних сазнања о саобраћају и флуоросцентне прслуке, који ће им помоћи да буду уочљивији. Носећи прслуке ђаци прваци ће осталим учесници у саобраћају моћи да поруче да су и они присутни и да би требало да поведу рачуна о њима.

- Акцијом су обухваћене београдске основне школе на 17 градских и приградских општина. За разлику од прошлогодишње акције, када смо у првом полугодишту обишли прваке приградских општина, а у другом градских општина, ове године ће градске и приградске општине бити наизменично посећиване. Започињемо са општином Стари град, затим је на реду Барајево, а потом Раковица – изјавио је Миљан Војиновић, аниматор ЈКП „Паркинг сервис“.

Акцију „Ђаци вас моле – успорите поред школе” подржали су Скупштина града Београда, Секретаријат за образовање, Секретаријат за саобраћај и Министарство унутрашњих послова – Управа саобраћајне полиције града Београда.