Свечано отворен фаст парк „Симпо" код главне аутобуске станице

23.08.2006.

У присуству заменика градоначелника Београда Радмиле Хрустановић, директора ЈКП „Паркинг сервис" Живорада Анђелковића и директора компаније „Симпо" Драгана Томића, као и градског секретара за саобраћај Зорана Пешовића, данас је свечано отворен нови фаст парк.

На простору између долазног перона Главне аутобуске станице и салона намештаја „Симпо" Београд је добио нови паркинг са 132 паркинг места. Ово је заједнички пројекат ЈКП „Паркинг сервис" и компаније „Симпо" и уједно највећи фаст парк у Београду.

Компанија „Симпо" уступила је земљиште на коришћење и припремила подлогу за постављање фаст парка, док је ЈКП „Паркинг сервис" израдио пројекат, одобрен од стране Градског секретаријата за саобраћај, и поставио објекат.

Нови паркинг простор, монтажно-демонтажне конструкције, заузима површину од 1.300 квадратних метара на два нивоа, са две једносмерне рампе за улаз и за излаз возила. Вредност инвестиције је 30 милиона динара, а новац је искоришћен за монтажу фаст парка и набавку аутоматике, која се поставља у свим гаражама ЈКП „Паркинг сервис" као утврђен стандард.

Уговор између ЈКП „Паркинг сервис" и компаније „Симпо" закључен је на пет година. Цена паркинга износи 50 динара по започетом сату.

Изградњом овог фаст парка, олакшава се паркирање код долазног терминуса Главне аутобуске станице и терминуса Саобраћајног предузећа „Ласта". Заједно са већ постојећим паркинзима „Карађорђева" (60 места) и „Каменичка" (96 места), који се налазе у непосредној близини, корисницима су сада на располагању 289 паркинг места, што ће решити проблеме са паркирањем у овом фреквентном делу града.