Традиционални пасуљ пред маратон

22.04.2023.

Ноћ уочи 36. Београдског маратона, радници „Паркинг сервиса“ проводе на престоничким улицама како би са трасе, којом ће они проћи, уклонили остављена возила.

Иако се путем медија апелује на власнике да сами помере своја возила са трасе маратона, има и оних који то не учине. Због тога их дизалице „Паркинг сервиса“, премештају на прво регуларно паркинг место, које је ван трасе маратона.

Пре саме акције уклањања возила, већ деценијама се организује заједничка вечера свих ангажованих радника „Паркинг сервиса“ и њихових гостију из других градских служби, Саобраћајне полиције и Комуналне милиције, као и других комуналних предузећа.

Ове године са радницима су вечерали Цвијо Бабић, помоћник градоначелника Београда и директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић, који су још једном апеловали на возаче да сами помере своја возила са трасе маратона.

Традиција припреме чувеног пасуља пред маратон, дуга је више од три деценије. Радник „Паркинг сервиса“ Драган Глигорић, сваке године за своје колеге који раде на дизалицама, али и механичаре и диспечере, припрема вечеру на чијем менију су пасуљ и ванилице, после којих они крећу на посао.

Возачима који нису стигли да помере своје возило са трасе маратона, а имају инсталирану Апликацију „Паркинг сервис“ са унетом регистрацијом возила, стићи ће обавештење о локацији на коју је аутомобил премештен.

Све информације о премештеним возилима возачи могу да добију и путем телефона Сервисног центра Града Београда 11-0-11.

„Паркинг сервис“ захваљује свим возачима и грађанима Београда на помоћи у организацији традиционалног Београдског маратона.