Три боје - Београд

24.07.2003.

Слика наизглед уобичајена за ово доба године, али ово ипак није обично сезонско освежавање града.

„Београд пут", у сарадњи са Секретаријатом за саобраћај Београда и Јавним комуналним предузећем „Паркинг сервис", обележава паркинг места у у оквиру пројекта уређења паркирања на уличним паркиралиштима.

У првој фази, на три зоне - црвену, зелену и плаву, биће подељена општа улична паркиралишта у „кругу двојке", а затим и у другим деловима центра града. У зависности од зоне, паркирање ће бити дозвољено од једног до три часа, после чега це возачи морати да напусте то паркинг место. Паркирање ће се плаћати на различите начине, а контролори ЈКП „Паркинг сервис" ће надгледати и санкционисати све несавесне возаче.

Ускоро би требало да буде расписан и тендер за набавку нових саобраћајних знакова и додатних табли, које ће бити у боји зоне. Додатне табле садржаће податке о дозвољеном времену паркирања и начину плаћања услуге - путем електронских паркомата, паркирне карте, чип картице или мобилног телефона.

Надамо се да ће овај подухват, који ће у многоме променити град, али и навике становника наше престонице, допринети функционалнијем и ефикаснијем искоришћењу постојећих паркинг места у централној зони града.

Већ припремљена медијска кампања носи препознатљив назив из наслова: ТРИ БОЈЕ - БЕОГРАД!!!