У сусрет Евровизији и туристичкој сезони

16.05.2008.

ЈКП „Паркинг сервис“, поводом Евровизије, ради што бољег представљања града туристима који ће посетити Београд, као и у циљу што боље припреме за предстојећу туристичку сезону, уводи аутоматизовани систем наплате и контроле паркирања на аеродрому „Никола Тесла“.

На паркиралишту ЈКП „Паркинг сервис“ на аеродрому у току су радови, којима ће бити повећан број улаза и излаза, са досадашња четири на шест. Улази и излази ће, у циљу брже услуге, бити аутоматизовани, а планирана су и два издвојена наплатна места. Систем наплате ће се у односу на постојећи променити, тако што ће се наплата вршити пре преузимања возила. Саобраћај унутар паркиралишта биће организован тако да се избегне стварање редова, првенствено на излазним пунктовима.

ЈКП „Паркинг сервис“ је овај систем наплате и контроле паркирања, у сарадњи са „Београдском тврђавом“, недавно увео и на паркиралишту „Калемегдан".

У протеклом периоду, ЈКП „Паркинг сервис“ је отпочео са реализовањем неколико акција и пројеката. Настављена је акција постављања популарних „чешљева“ за бицикле, проширена жута зона на општини Врачар, уведен бржи и транспарентнији систем уклањања небезбедно и погрешно паркираних возила, покренута акција „Зелени паркинг“, за поновно уређење девастираних зелених површина.