У Херцег Новом представљен систем „Око соколово"

11.09.2021.

Представници ЈKП „Паркинг сервис" Београд одржали су презентацију система „Око соколово“ и решења за његову имплементацију у Скупштини општине Херцег Нови.
Директор ЈKП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић са најближим сарадницима и представници Секретаријата за послове комуналне милиције приказали су шта све чини овај систем, односно његов хардверски и софтверски део. Презентацији су присуствовали председник Општине Херцег Нови Стеван Kатић, директор предузећа „Паркинг сервис" Херцег Нови Миладин Видаковић, припадници Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора, као и службеници Секретаријата за комуналне делатности, екологију и енергетску ефикасност. 
Представници Херцег Новог сазнали су како функционише систем „Око соколово“, када су у питању прописно и непрописно паркирање, и на који начин га користе Kомунална милиција и „Паркинг сервис“ за ефикасније одржавање комуналног реда, као и какве су његове могућности за евидентирање и решавање других комуналних проблема.
Представљена је и апликација „Паркинг сервис“, као саставни део софтверског решења, помоћу које може да се плаћа паркирање. Апликација је компатибилна са плаћањем паркирања путем СМС-а, паркомата и свих других видова плаћања, а кроз апликацију је могуће и директно плаћање платним картицама или средствима из депозита. Предност овог система је бесконтактно плаћање паркирања – у гаражама без инкасаната, а у зонама без контакта са контролорима.
ЈKП „Паркинг сервис“ представио је и нови електронски шалтер – eparking.rs, на коме корисници могу да плате све услуге електронским путем.
Имплементација нових функционалности у Херцег Новом у оквиру електронског шалтера омогућиће корисницима да од куће заврше све што је у вези са паркирањем.