● Унапређен електронски шалтер е-Паркинг

12.05.2021.

ЈKП „Паркинг сервис“ од данас има нови електронски шалтер – е-Паркинг, на коме корисници могу брзо и лако да поднесу захтеве за месечне претплате у зонама, гаражама и на паркиралиштима, провере да ли је за њихово возило издата електронска дневна паркинг карта у последњих 60 дана, као и да плате услуге електронским путем или, уз попуст, допуне припејд паркинг картицу.

Преласком на примену новог система електронске контроле и наплате паркирања у Београду, започета је модернизација рада „Паркинг сервиса“ и дигитализација његових услуга. Имплементација нових функционалности у оквиру електронског шалтера омогућава корисницима да од куће заврше све што је у вези са паркирањем у Београду.

Путем е-Шалтера, станари са подручја зонског система паркирања, могу да поднесу захтев за издавање електронске повлашћене паркинг карте, а уколико је истекла и да онлајн плате њено продужење. Такође, корисници могу да поднесу захтев или продуже месечне претплате у гаражама и на паркиралиштима. На електронском шалтеру, „Паркинг сервис“ обавештава кориснике и о самом истеку месечне претплате у гаражама, истеку повлашћене карте за паркирање станара у зонама, али и о издатој електронској дневној паркинг карти.

Уз помоћ унапређене верзије портала возачи могу електронским путем да поднесу и захтеве за персонализацију припејд картице, добијање предрачуна за допуну картице, пренос новца са припејд картице, замену оштећене или изгубљене картице. Уплатом кредита на припејд картицу путем портала возачи остварују попуст од 5 до 10 посто. Уколико желе, мејлом ће добити рачун за услугу коју су платили.

„Паркинг сервис“ препоручује корисницима да на електронском шалтеру и на апликацији за мобилне телефоне користе исту имејл адресу, како би максимално искористили повезаност дигиталних сервиса за паркирање. Сада је знатно брже и једноставније подношење захтева, као и плаћање и активација услуга.