Уручена наставна средства основним школама у оквиру акције „Ђачко паркинг место“

25.11.2021.

„Паркинг сервис“ је завршио овогодишњу сезону акције „Ђачко паркинг место“ у ОШ „Светозар Милетић“, уручењем донације у виду наставних средстава директорима 33 основне школе са подручја зонског система паркирања. Школе су, према сопственим жељама и потребама, ове године добиле 16 интерактивних табли са пројекторима, 5 рачунара, 9 разгласа и 6 мултифункционалних штампача. Уговоре о донацији и опрему су директорима школа уручили заменик градоначелника Горан Весић и директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић.

Весић је истакао да је акцију пре пет година покренуо Град Београд у сарадњи са „Паркинг сервисом”, с циљем да се од наплате са „ђачког“ паркинг места школама обезбеде неопходна наставна средства.

  • Средства су обезбеђена за 33 школе које се налазе у деловима града где је уведено зонско паркирање. Укупна вредност донације је око три милиона динара. Ово је дивна акција и доказ како наша јавна предузећа могу да улажу у образовање. Наставићемо са овим акцијама, јер возачи који се паркирају на тим местима знају да новац донирају за школе, навео је Весић.

Он је подсетио да ће у наредним месецима још неколико школа на Новом Београду добити своје „ђачко“ паркинг место, јер се зона проширује у том делу престонице за нових 5.000 места. Ова акција започета је 2015. године, тако што су испред свих основних школа, које се налазе на подручју зонског система паркирања, обележена „ђачка“ паркинг места. Приход од паркирања на овим посебно обележеним местима, прикупља се на годишњем нивоу и донира школама у виду неопходних наставних средстава за свакодневни рад у школи и организацију школски приредби, акција и манифестација.

  • Проширењем зонског система на територији општина Земун, Нови Београд, Палилула и Звездара, ове сезоне је још 8 основних школа добило своје „ђачко“ место, а једна од њих је и школа где се сада налазимо „Светозар Милетић“. Веома смо поносни што можемо на овај начин да помогнемо деци, која су и сама исцртала своје паркинг место. Следећег месеца ћемо уручити донацију и од „беби“ паркинг места нашим породилиштима, а како је у Земуну сада плава зона и у оквиру ове акције ћемо подржати још једну здравствену уставнову, а то је земунско породилиште, рекао је Чупковић.

Прикупљањем прихода од плаћања паркирања на „беби“ паркинг местима, обележеним испред четири породилишта у зонираном подручју, купује се неопходна медицинска опрема овим породилиштима.