Весело и разиграно

01.10.2009.

Почетак новог циклуса акције „Ђаци вас моле – успорите поред школе” обележен је данас извођењем представе за прваке Основне школе „Краљ Петар Први“.

Аниматор ЈКП „Паркинг сервис“ и саобраћајни полицајац, на сликовит и упечатљив начин тумачили су малишанима основна саобраћајна правила, како би њихов долазак и одлазак из школе био што безбеднији. Ђаци су активно учествовали у представи, током које су научили како безбедно да пређу улицу, као и какве су последице небезбедног понашања у саобраћају.

Прваке је после четрдесетоминутне едукативне представе поздравио и генерални директор ЈКП „Паркинг сервис“ Бобан Ковачевић, који је изразио задовољство чињеницом да су малишани показали добро познавање основних прописа. Посебно се обрадовао када су прваци самоиницијативно отпевали композицију која је обележила акцију.

Свих 15.715 ђака првака, колико их је ове године кренуло у београдске основне школе, добиће осим основних сазнања о саобраћају и флуоросцентне прслуке, који ће им помоћи да буду уочљивији. Носећи прслуке ђаци прваци ће осталим учесници у саобраћају моћи да поруче да су и они присутни и да би требало да поведу рачуна о њима.

- Акцијом су обухваћене београдске основне школе на 17 градских и приградских општина. За разлику од прошлогодишње акције, када смо у првом полугодишту обишли прваке приградских општина, а у другом градских општина, ове године ће градске и приградске општине бити наизменично посећиване. Започињемо са општином Стари град, затим је на реду Барајево, а потом Раковица – изјавио је Миљан Војиновић, аниматор ЈКП „Паркинг сервис“.

Акцију „Ђаци вас моле – успорите поред школе” подржали су Скупштина града Београда, Секретаријат за образовање, Секретаријат за саобраћај и Министарство унутрашњих послова – Управа саобраћајне полиције града Београда.