Хуманост на делу

19.04.2024.

У просторијама ЈКП „Паркинг сервис“ одржана је још једна продајна изложба радова деце из Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. Сакупљена сума од продаје радова ових младих уметника надмашила је све претходне.

ЈКП „Паркинг сервис“ се и овога пута одазвало позиву Центра и по осми пут уступило свој простор за организовање још једне хуманитарне продајне изложбе. Сакупљен је новац за куповину материјала и прибора неопходног за израду нових уметничких дела ових младих мајстора.

Радници „Паркинг сервиса“ радо учествују у хуманитарним акцијама и несебично помажу онима којима је помоћ неопходна. Сарадња са Центром траје од 2018. године, па су тако навикли да два пута годишње – пред Ускрс и Нову годину, купују украсе и поклоне од глине, текстила, дрвета, папира. Овога пута то су били ускршњи украси - зеке, пачићи, пилићи, шарена јаја и веома маштовити и лепо украшени предмети погодни за предстојеће празнике.   

Циљ је остварен,  а радост обострана. Запослени су купили поклоне и украсе за свој дом, али и канцеларије, а прикупљена су и значајна средства која ће Центру за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју добро доћи за набавку нових материјала, које користе у радној терапији са својим корисницима.