Замена папирних паркинг карата

20.01.2021.

ЈКП „Паркинг сервис“ Београд обавештава кориснике својих услуга да до краја јуна ове године, свим возачима, који имају папирне паркинг карте, рефундира новац у укупној вредности враћених карата. Сви који имају неискоришћене сатне папирне паркинг карте могу до 30. јуна 2021. године да их замене за новац на благајнама Корисничког сервиса Предузећа у Таковској 31 и Милешевској 51.

Увођењем е-Паркинга, система електронске контроле и наплате паркирања, од августа 2020. године, папирне паркинг карте замењене су електронским, а паркирање у зонираном подручју и на СМС паркиралиштима плаћа се слањем СМС поруке, путем апликације „Паркинг сервис“ и куповином е-карте на киоску.

Нови систем електронске контроле и наплате паркирања „Паркинг сервис“ обавља на основу Одлуке о измени и допуни Одлуке о јавним паркиралиштима, преласком на дигитално пословање.

Путем апликације „Паркинг сервиса“ паркирање се плаћа СМС поруком, платном картицом или средствима депонованим у самој апликацији. Плаћање директно са платних картица је опција коју је „Паркинг сервис“ увео, пре свега, за странце и кориснике, који паркирање не могу да плаћају путем мобилних телефона, јер немају телефон са мрежом домаћег оператера.

„Паркинг сервис“ позива возаче да инсталирају бесплатну апликацију, која ће им омогућити да брже пронађу слободно паркинг место, али и да једноставније, бесконтактно плате услугу паркирања.