Зелена зона и у Блоку 29 на Новом Београду

11.05.2024.

На основу Решења Секретаријата за саобраћај о изменама и допунама Решења о општим паркиралиштима, од понедељка, 13. маја 2024. године, зонским системом паркирања биће обухваћен и Блок 29 на Новом Београду.

ЈКП „Паркинг сервис“ обавештава све становнике и посетиоце овог дела Новог Београда да ће 733 паркинг места у Блоку 29 припадати зеленој зони и да ће се контрола и наплата паркирања обављати радним данима од 7 до 21 час и суботом од 7 до 14 часова. Паркирање ће бити временски ограничено на 180 минута, уз могућност да се по истеку трећег плаћеног сата доплати још један сат паркирања.

Возачи могу паркирање да плате путем апликације „Паркинг сервис“, слањем СМС поруке или куповином електронске паркинг карте. Месечна повлашћена паркинг карта за станаре, који поседују аутомобил на своје име и имају пријављено пребивалиште у Блоку 29, кошта 500 динара. Станари месечну карту могу купити у пословницама Корисничког сервиса „Паркинг сервиса“ и путем електронског шалтера www.eparking.rs.

„Паркинг сервис“ обавештава кориснике да је у Блоку 29 око 500 паркинг места обележено ознаком жуте боје, јер је у плану њихова реконструкција. Ова места су оштећена и небезбедна за паркирање, тако да неће бити у систему контроле и наплате паркирања све до завршетка њихове реконструкције.

У Блоку 29 обележено је и 9 општих инвалидских места, на којима је за возила особа са инвалидитетом паркирање бесплатно.

„Паркинг сервис“ ће контролу наплате паркирања обележених паркинг места започети 20. маја 2024. године, како би возачи имали довољно времена да се упознају са новим системом.