Зелена зона и у Блоку 30 на Новом Београду

07.11.2023.

На основу Решења Секретаријата за саобраћај о изменама и допунама Решења о општим паркиралиштима, зонским системом паркирања обухваћен  je и Блок 30 на Новом Београду.


ЈКП „Паркинг сервис“ обавештава све становнике и посетиоце овог дела Новог Београда да ће 594 паркинг места у Блоку 30 припадати зеленој зони и да ће се контрола и наплата паркирања обављати радним данима од 7 до 21 час и суботом од 7 до 14 часова. Паркирање ће бити временски ограничено на 180 минута, уз могућност да се по истеку трећег плаћеног сата доплати још један сат паркирања.


У Блоку 30 биће обележена и 2 паркинг места за паркирање возила особа са инвалидитетом, за које је паркирање временски неограничено и бесплатно. За остале кориснике, цена сата паркирања у зеленој зони износиће 45 динара, а цена продуженог сата паркирања 140 динара. Возачи ће моћи паркирање да плате слањем СМС поруке на број 9113, путем апликације за паметне телефоне или куповином електронске паркинг карте на киосцима. Месечна повлашћена паркинг карта за станаре, који имају пријављено пребивалиште у улицама које припадају Блоку 30, а поседују аутомобил на своје име, биће 500 динара. Станари месечну карту могу купити у пословницама Корисничког сервиса „Паркинг сервиса“, али и путем електронског шалтера - eParking.


„Паркинг сервис“ ће контролу наплате паркирања започети 20. новембра 2023. године, како би се станари и посетиоци упознали са новим системом.