Зоне ускоро и у Врњачкој бањи

10.02.2006.

 

ЈКП „Паркинг сервис" недавно је потписао уговор са општином Врњачка Бања о изради идејног пројекта за регулацију система паркирања, који ће увести комунални ред у наше највеће и најпознатије бањско лечилиште.

Нови систем паркирања решиће проблем недовољног и лоше распоређеног броја паркинг места у Врњачкој Бањи, који је посебно био изражен током туристичке сезоне. Вредност пројекта је 200.000 динара, а рок за његову израду је два месеца од дана достављања документације.

Уговором, који су потписали генерални директор ЈКП „Паркинг сервис" Живорад Анђелковић и председник општине Врњачка Бања Родољуб Џамић, наше предузеће наставља да развија своје пословне активности ван Београда.

До сада су урађени пројекти за уређење режима паркинга у Суботици, Аранђеловцу, Панчеву, а у току су преговори са Смедеревском Паланком.

Успешно функционисање зонског паркирања у главном граду, привукло је пажњу власти у градовима Србије, али и у иностранству. Интересовање за имплементацију паркирања по зонама постоји и у Москви и Скопљу, са чијим су градским челницима у току преговори око израде идејног пројеката.

Увођењем паркирања по зонама у центру Београда и коришћењем најсавременијих технологија, ЈКП „Паркинг сервис" је за кратко време успео да смањи гужве, олакша паркирање у центру града и укине све привилегије и могућност манипулације. Нови комунални ред у овој области олакшао је паркирање и онима који неким послом долазе у центар, али и станарима ових делова града. Проширење зона у Београду очекује се на пролеће.