● „Паркинг сервис“ уручио донацију школама и започео нови циклус едукације ђака првака

13.11.2023.

У оквиру акције „Ђачко паркинг место“, ЈКП „Паркинг сервис“ по седми пут је основним школама са подручја зонског система паркирања донирало наставна средства.  У Основној школи „Јован Дучић“ почео је и нови циклус едукативних предавања за ђаке прваке о основним правилима понашања у саобраћају. У оквиру едукације, до сада је изведено  2.350 представа, захваљујући којима је око 235.000 ђака првака научило како да се правилно и безбедно понаша на путу од куће до школе.

Донацију „Паркинг сервиса“ примили су директори 34 београдске основне школе, а предавању о саобраћају присуствовало је око 90 ученика првог разреда ове новобеоградске школе. Тиме је свечано завршен седми циклус акције „Ђачко паркинг место“, а уједно започет и нови циклус предавања у оквиру акције „Ђаци вас моле, успорите поред школе“.

 „Паркинг сервис“ се труди да повећа безбедност деце у саобраћају, али и да побољша услове у којима они стичу своја знања. У сарадњи са Саобраћајном полицијом, ово Предузеће често апелује на возаче да опрезније возе у зонама школа, али и да се паркирају управо на посебно обележеним ђачким паркинг местима, јер плаћањем паркирања дају донацију школи у близини које се оно налази.

У оквиру овогодишњег циклуса акције „Ђачко паркинг место“ извршни директори „Паркинг сервиса“ Владимир Богићевић, Раденко Вуковић и Милош Петровић школама су уручили 17 интерактивних табли, 27 пројектора, 4 рачунара са монитором, 10 мултифункционалних штампача, 2 разгласа и 2 видео бима.

Директор ЈКП „Паркинг сервис“ Андрија Чупковић позвао је све возаче да своје аутомобиле паркирају на ђачким и беби паркинг местима, јер на тај начин плаћањем паркирања помажу оближњим здравственим и образовним установама.

На Јутјуб каналу „Паркинг сервиса“ можете погледати видео прилог са уручења донације и едукативног предавања.